Receptek
A nyár legmenőbb kajáját szinte bűn nem megcsinálni otthon.
Olvasd el, hogy lesz tökéletes!
Avagy a rántott dolgok diadala – ropogós kívül, szaftos belül
A panír a magyar konyha egyik alappillére – legyen szó rántott húsról, sajtról, karfiolról vagy akár gombáról, a jó panír fél siker! De mi kell hozzá, hogy tökéletes legyen a bunda?
1. A sorrend szent: liszt → tojás → morzsa
Ne keverjük össze, ne hagyjunk ki lépést!
- 
Liszt: tapadást segíti 
- 
Tojás: összetartja 
- 
Zsemlemorzsa: adja a ropogós külsőt 
2. Használj minőségi alapanyagokat
A jó panír titka a jó liszt, friss tojás és aranyszínű morzsa.
Ajánljuk hozzá:
🥣 Felső-Bácskai Finomliszt 
🥚 Friss, tanyasi tojás
🍞 Házi zsemlemorzsa (vagy akár pankó, ha különlegességre vágysz)
3. Tipp: pihentesd panírozás után
Ha van időd, tedd be a panírozott szeleteket 15–20 percre a hűtőbe. Így jobban rátapad a bunda, és nem esik le sütés közben.
4. Bő olaj, forró olaj
Ne spórolj az olajjal, és csak akkor tedd bele a szeleteket, ha már elég forró. Ellenőrizheted egy kis kenyérdarabbal: ha sistereg, mehet!
5. Papírtörlőre szedd ki
Hagyd lecsepegni, hogy ne legyen túl olajos.
Jó étvágyat!
 
                     
                                                
						